Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
NOTE: This is a "Community" forum. Please be mindful that community members are here to help as part of a community effort. We therefore appreciate your effort in keeping this forum a happy place!

If you have a specific issue (e.g. hardware, failure) and want help from our support team, please use our tech support portal (Support menu - > Contact Us).
Thanks a lot of your help in making a better community.
  • Page:
  • 1

TOPIC:

Minidsp FLEX issues. 2 weeks 5 days ago #62819

  • porfido
  • porfido's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New Member
  • New Member
  • Posts: 1
  • Thank you received: 0
It arrived yesterday, connected it and imported the old filters I was using in the 2x4HD... Seemed to work.
Tried to upgrade software: NO SOUND FROM IT ANYMORE.
Switched back to the old firmware: sound again.
Today I try to upload other filters from REW: it doesn't process them and I have to copy and paste all the biquads manually, losing a lot of time...
I read that the "no sound issue" was solved by tech support, so I upgrade again the firmware and Xmos driver: NO SOUND AGAIN.
Life is too short to spend time this way. 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Last edit: by porfido.

Minidsp FLEX is a silly mess 2 weeks 5 days ago #62820

  • chavezdaniel
  • chavezdaniel's Avatar
  • Offline
  • New Member
  • New Member
  • Posts: 2
  • Thank you received: 0
In their defense, any firmware higher than 1.25 is labeled as Beta build. I also had sound issues and went back to non-beta versions of the plugin and firmware and everything works perfectly, and I will wait for the next stable versions before updating.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Minidsp FLEX issues. 2 weeks 1 day ago #62881

  • beresford
  • beresford's Avatar
  • Offline
  • New Member
  • New Member
  • Posts: 1
  • Thank you received: 0
Setup my new Flex 8 today, with the 5.40 usb driver pack.  Worked well, until I plugged in my old usb dac to compare.  Then no sound, the Flex kept dropping out as though the wire was broken, and eventually disappeared from the list of Playback devices in Windows 10.   
I think it must be some interaction between the drivers, as it was fixed by uninstalling the Flex in Device Manager (but not deleting the driver), unplugging the usb, and every other audio usb, then plugging the Flex back in, which reloaded the driver, and produced usb sound.
ps. Neither this driver or the console will run under Windows 7.
 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Last edit: by beresford.

Minidsp FLEX issues. 1 week 6 days ago #62908

  • devteam
  • devteam's Avatar
  • Away
  • Administrator
  • Administrator
  • Posts: 9138
  • Thank you received: 1427

It arrived yesterday, connected it and imported the old filters I was using in the 2x4HD... Seemed to work.
Tried to upgrade software: NO SOUND FROM IT ANYMORE.
Switched back to the old firmware: sound again.
Today I try to upload other filters from REW: it doesn't process them and I have to copy and paste all the biquads manually, losing a lot of time...
I read that the "no sound issue" was solved by tech support, so I upgrade again the firmware and Xmos driver: NO SOUND AGAIN.
Life is too short to spend time this way. 

@Porfido

As usual, always best to contact our support team for any questions. That's where we'll be able to help. :-) 
Please make sure that you're running v5 and also the latest firnware for both XMOS and DSP. 
a) Install Device Console
b) Make sure that you connect and click REFRESH DSP and Also REFRESH XMOS.
docs.minidsp.com/product-manuals/flex/de...tml#firmware-updates

That will fix your issue here. If not, please start a support ticket with our team. (support.minidsp.com) as it's our official support line. Thanks! 
miniDSP, building a DSP community one board at a time.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Page:
  • 1