Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
NOTE: This is a "Community" forum. Please be mindful that community members are here to help as part of a community effort. We therefore appreciate your effort in keeping this forum a happy place!

If you have a specific issue (e.g. hardware, failure) and want help from our support team, please use our tech support portal (Support menu - > Contact Us).
Thanks a lot of your help in making a better community.
  • Page:
  • 1

TOPIC:

No sound from input?? 1 month 2 weeks ago #60206

  • HEL
  • HEL's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Posts: 20
  • Thank you received: 6
I have a Flex with Dirac.

Everything is working fine. It is sound from both Blutooth and SPDIF but not from analog sources?

Is there any suggestions for troubleshooting? I have testet that the analog sources are working properly (a preamp, iPod and iPhone) but i get no sound through Flex?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Last edit: by HEL.

No sound from analog in?? 1 month 1 week ago #60214

  • Ultrasonic
  • Ultrasonic's Avatar
  • Offline
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Posts: 2033
  • Thank you received: 403
Do you definitely have the analogue input selected? If you connect the plugin whilst trying to play something via the analogue inputs, do the input signal bars move?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

No sound from analog in?? 1 month 1 week ago #60226

  • HEL
  • HEL's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Posts: 20
  • Thank you received: 6
In the display: AN
in the plugin: analoge

and the muting is off

no sound from analoge input and i have tested different analoge sources

Please Log in or Create an account to join the conversation.

No sound from analog in?? 1 month 1 week ago #60229

  • Ultrasonic
  • Ultrasonic's Avatar
  • Offline
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Posts: 2033
  • Thank you received: 403

In the display: AN
in the plugin: analoge

and the muting is off

no sound from analoge input and i have tested different analoge sources

What about the answer to my question about the signal bar in the plugin? Connect the plugin and look at both the input and output signal bars to help track down where the problem lies.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

No sound from analog in?? 1 month 1 week ago #60234

  • HEL
  • HEL's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Posts: 20
  • Thank you received: 6
The input signal bar in the plugin have no visible signal with analoge input

with spdif and bt it is both sound and visible signal in the input bars in the plugin

Please Log in or Create an account to join the conversation.

No sound from analog in?? 1 month 1 week ago #60239

  • Ultrasonic
  • Ultrasonic's Avatar
  • Offline
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Posts: 2033
  • Thank you received: 403

The input signal bar in the plugin have no visible signal with analoge input

with spdif and bt it is both sound and visible signal in the input bars in the plugin

OK, so I'd say you have one of the following issues:
  1. Cables not correctly connected
  2. Source signal not being on when you think it is
  3. A hardware fault with your miniDSP
If you can confidently rule out the first two then contact miniDSP support via the link at the top-right of the screen.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Last edit: by Ultrasonic.

No sound from analog in?? 1 month 1 week ago #60245

  • HEL
  • HEL's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Posts: 20
  • Thank you received: 6
I have tested 1 & 2 several times with different sources.

i have contacted support :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

No sound from analog in?? 1 month 1 week ago #60318

  • HEL
  • HEL's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Posts: 20
  • Thank you received: 6
I have got answer from support and they say i should ugrade the firmware? I did with the restore-> refresh DSP Program and i have the "miniDSP Flex DL v1.16 firmware 1.21" according to the plugin.

It is no sound in the input display bars in the plug in for either analog or usb. It is dead?? (off coarse the mute is off)


This is the plugins i have installed on my computer:

 
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Last edit: by HEL.

No sound from analog in?? 1 month 1 week ago #60320

  • Ultrasonic
  • Ultrasonic's Avatar
  • Offline
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Posts: 2033
  • Thank you received: 403

I have got answer from support and they say i should ugrade the firmware? I did with the restore-> refresh DSP Program and i have the "miniDSP Flex DL v1.16 firmware 1.21" according to the plugin.

It is no sound in the input display bars in the plug in for either analog or usb. It is dead?? (off coarse the mute is off)


This is the plugins i have installed on my computer:


 

Check the manual for a description of how to update the firmware. This isn't the same as a 'refresh'. The user downloads section will show you what the latest firmware version is.

Or just reply to Support.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

No sound from analog in?? 1 month 1 week ago #60334

  • HEL
  • HEL's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Posts: 20
  • Thank you received: 6
PROBLEM SOLVED :)

Yes it was the firmware

And i didnt searh for the firmware update file in the correct directory

Now i found it and it works
The following user(s) said Thank You: Ultrasonic

Please Log in or Create an account to join the conversation.

No sound from analog in?? 1 month 1 week ago #60335

  • Ultrasonic
  • Ultrasonic's Avatar
  • Offline
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Posts: 2033
  • Thank you received: 403

PROBLEM SOLVED :)

Yes it was the firmware

And i didnt searh for the firmware update file in the correct directory

Now i found it and it works

Glad you got it sorted  .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Page:
  • 1