Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
Here is the place to share your questions/comments about your setup of the UMIK-1 USB measurement microphone


NOTE: This is a "Community" forum. Please be mindful that community members are here to help as part of a community effort. We therefore appreciate your effort in keeping this forum a happy place!

If you have a specific issue (e.g. hardware, failure) and want help from our support team, please use our tech support portal (Support menu - > Contact Us).
Thanks a lot of your help in making a better community.

TOPIC: UMIK-1 is not recognized by REW

UMIK-1 is not recognized by REW 2 years 4 months ago #32357

  • ichudakov
  • ichudakov's Avatar
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Posts: 3
  • Thank you received: 1
  • Karma: 0
Tried two computers to run REW 5.18+ASIO4ALL+UMIK-1 and got slightly different results, but both are not acceptable.
On both computers UMIK recognized right after connecting and when you say something the level bar is changing, i.e. the system can see it.
On the first AMD based computer with Win10 REW does not recognize the mic. However, when I click on No connection as an input it tells that No Connection will use UMIK-1. During the measuring nothing goes out of the mic to the REW,

In the other computer (i3 + Win 7) REW sees the UMIK-1 and immediately asks for the calibration file. However, REW sees and can work with only when it uses Java, In this case I can run the test and see a normal level of the signal. As soon as I switch to ASIO4ALL it starts to behave the same: "No connection" and lucks to measure anything. :ohmy:

Did anybody meet similar effect? How could it be fixed?
The administrator has disabled public write access.

UMIK-1 is not recognized by REW 2 years 3 months ago #32431

  • devteam
  • devteam's Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • Posts: 8533
  • Thank you received: 1052
  • Karma: 157
@ ichudakov

This is odd indeed. Did you check out steps here for UMIK-1 + ASIO4ALL? Should do the trick.
www.minidsp.com/applications/acoustic-me...ik-1-hdmi-on-windows

Maybe post some screenshots of what you're seeing on your side with ASIO4ALL dialogbox?

DevTeam
MiniDSP, building a DIY DSP community one board at a time.
The administrator has disabled public write access.

UMIK-1 is not recognized by REW 2 years 3 months ago #32438

  • ichudakov
  • ichudakov's Avatar
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Posts: 3
  • Thank you received: 1
  • Karma: 0
Sorry, I did not update the status.
I posted the same question on REW forum, its author gave me link for starting setting up and I've found out that I did not configured IMUK in ASIO settings.
After I fixed it, everything started to work.

So, I think this topic can be closed
Last Edit: 2 years 3 months ago by ichudakov.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: devteam
Moderators: devteam