Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
NOTE: This is a "Community" forum. Please be mindful that community members are here to help as part of a community effort. We therefore appreciate your effort in keeping this forum a happy place!

If you have a specific issue (e.g. hardware, failure) and want help from our support team, please use our tech support portal (Support menu - > Contact Us).
Thanks a lot of your help in making a better community.

TOPIC: SHD Studio: Heavy boom hammering on AES output?

SHD Studio: Heavy boom hammering on AES output? 2 weeks 5 days ago #51167

  • gbr
  • gbr's Avatar
  • Offline
  • Senior Boarder
  • Posts: 52
  • Thank you received: 5
  • Karma: 0
Hello,

yesterday I have connected a subwoofer digitally to the AES-Output 3/4 from the SHD Studio. Everything did work fine.

Today I switched on the devices (SHD, loudspeakers and subwoofer) and the subwoofer startet hammering (maybe 3 booms per second I guess) very loud. I quickly turned off the subwoofer, waited some seconds because I thought maybe the SHD was not correctly initialized yet. On the second turning on the same happened.

After waiting some more seconds and switching the input from toslink (where a completely powered off TV was connected) to LAN I could turn on the subwoofer without any problems.

Now I wonder what might have been the problem? It seems that the SHD did output some weird AES signals to the woofer? Maybe the sub woofer has a problem? But why did it work on the 3rd try?

I never had similar problems with the loudspeakers connected to AES output channels 1+2.
The administrator has disabled public write access.
Moderators: devteam