Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

NOTE: This is a "Community" forum. Please be mindful that community members are here to help as part of a community effort. We therefore appreciate your effort in keeping this forum a happy place!

If you have a specific issue (e.g. hardware, failure) and want help from our support team, please use our tech support portal (Support menu - > Contact Us).
Thanks a lot of your help in making a better community.

TOPIC: it only works @96kHz sample rate ?

it only works @96kHz sample rate ? 1 week 1 day ago #44407

Hi. ( I did send support an email but got no response )

My setup has grown a lot during the years and has become rather convoluted.
But since I'm not giving up my nanoavr i've been working around the challenges.
Chain is like this:

NVidia HDMI -> LG C9 eARC hdmi out-> HDFURY Diva -> MiniDsp nanoavr -> Onkyo 709

My latest challenge is that I don't understand why I only have 5.1 audio if I set windows to output @96kHz sample rate. I would like to understand why nanoavr fails to work on 44 or 48kHz because if I make my chain:

nvidia HDMI -> LG C9 eARC out-> HDFURY Diva -> Onkyo 709

5.1 @ 44 or 48kHz sample rate works fine without nanoavr, so I'm presuming, not pointing fingers, that nanoavr does not like something.

If I configure windows to only output stereo it works fine, @ 44 or 48kHz sample rate. The issue only happens with 5.1 config.

How can I help you understand the issue ? Is there some kind of log I can give you the find what is happening on the hdmi handshake or.. ??

Thank you
The administrator has disabled public write access.
Moderators: devteam