Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
A general forum where you can ask all the basic questions about a miniDSP kit, how to integrate it in your system and make use of this revolutionary low cost DSP board.

NOTE: This forum is community powered. Please be mindful that long time community members are here to help as part of a community effort. If you have a specific issue (e.g. hardware, failure), please use our tech support portal (Support menu - > Contact Us). Thanks a lot of your help in making a better community. :-)

TOPIC: low volume output level from 2X4HD all inputs

low volume output level from 2X4HD all inputs 2 days 10 hours ago #42685

  • Dadbeh
  • Dadbeh's Avatar
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Posts: 2
  • Karma: 0
I run it from a 12V linear power supply
all inputs are whisper quiet. it is not usable

whether i use TOSLINK or analog inputs the output level is so quiet that my preamp and integrated amp both fail to pick it up beyond a whisper quiet level. what is going on?
The administrator has disabled public write access.

low volume output level from 2X4HD all inputs 2 days 20 minutes ago #42717

  • devteam
  • devteam's Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • Posts: 8354
  • Thank you received: 998
  • Karma: 151
@Dadbeh

unfortunately not sure what it could be but did you double check that your external power supply has enough current? Start simple, use the default supply we ship, learn the software as a step#1?

What's the RMS input meters inside the plugin?

Did you select the correct source when you're live and connected?

Did you configure the matrix mixer AND output crossover correctly?

DevTeam
MiniDSP, building a DIY DSP community one board at a time.
The administrator has disabled public write access.

low volume output level from 2X4HD all inputs 1 day 20 hours ago #42722

  • Dadbeh
  • Dadbeh's Avatar
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Posts: 2
  • Karma: 0
oh. well what is the current requirement of the 2x4? unless it is more than 1.5 amps we are good.
at first set the cross over point at 1khz but then i bypassed it and also did factory reset multiple times.
The administrator has disabled public write access.
Moderators: devteam