Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

NOTE: This is a "Community" forum. Please be mindful that community members are here to help as part of a community effort. We therefore appreciate your effort in keeping this forum a happy place!

If you have a specific issue (e.g. hardware, failure) and want help from our support team, please use our tech support portal (Support menu - > Contact Us).
Thanks a lot of your help in making a better community.
  • Page:
  • 1

TOPIC:

Crossover effect between Channel 1 and 2 HCMStreamer I2S_10i10oToSlink 1 month 4 weeks ago #62241

  • pierrehenri
  • pierrehenri's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New Member
  • New Member
  • Posts: 1
  • Thank you received: 0
Hello,

I wonder if someone already had this issue:
While my Windows is configured in Stereo mode or 7.1 mode, even if I stream completely different audio signals on channel 1 and 2, I get some of the signal 1 on output 2 and some of the signal 2 on output 1. When I say "some" it is more than 50% of the amplitude.

My configuration:
Firwmare MCHStreamer_10i10o_sn02_toslink_v1.9a_up
Windows10
I play sine waves with different frequency on each channel

Tests:
I plugged "I2S data IN Ch 1&2" with "I2S data OUT Ch 1&2" to record the data transmitted: I see both signals on each channel: THIS IS THE ISSUE
I did the same test between channel 3 and 4: NO ISSUE
This is not the case when I plugged "I2S data IN Ch 1&2" with "I2S data OUT Ch 3&4": NO ISSUE
I changed the volume of channel 1 in miniDSP Control Panel: It changes the I2S volume of channel 1, but the magnitude of signal 1 present on I2S output 2 does not change: THIS IS THE ISSUE

Questions:
Does it come from the firmware?
Does it come from windows?
Any idea of another test to do?

I hope my question was clear, thanks in advance for your help.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Page:
  • 1
Moderators: devteam